Kuşadası Feribot Bileti

-
21.11.2024
Kuşadası Adasına Giden Firma Sayısı
4
En Ucuz Bilet Fiyatı
1.312 TL
Kapıda Vize Var Mı ?
Hayır
En Popüler Rota
Samos-Kuşadası

Kuşadası Hakkında

kuşadası manzarası

Türkiye'nin en önemli ve en popüler turizm merkezlerinden Kuşadası, her yıl giderek artan yerli ve yabancı turist sayısı ile ünlüdür. Ülkemizin en büyük üçüncü limanı olarak uluslararası gemi turizminde de önemli bir yere sahiptir. Mavi bayraklı plajları, eşsiz doğası, su altı zenginlikleri ve Dilek Yarımadası Milli Parkı ile turistlerin göz bebeğidir. Aynı zamanda birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilçe olarak tarih, turizm ve spor aktiviteleri denildiğinde ilk akla gelen tatil merkezidir.

 Kuşadası Nerededir?

Kuşadası Manzara
 
Aydın iline bağlı bir ilçe olan Kuşadası Aydın'ın kuzeybatısında yer alır. İl merkezine 71 km, İzmir'e 95 km, İzmir Aydın Menderes Havalimanına 65 km mesafededir. Kesin bir bilgi olmamasına rağmen, İyonlar tarafından Yılancı Burnu denilen yerde Neopolis ismi ile kurulduğu varsayılıyor. İlk olarak Pilavtepe eteklerinde Andız Kulesi denilen yerde kurulmuş, sonrasında ulaşım güçlüğü nedeni ile yerinden alınarak Yeni İskele (Scala Nuova) adı ile bugünkü yerinde kurulmuştur.

 Nüfusu

 
 Nüfusu 110 bin civarı olup yüzölçümü 264 km² dir. Yaz aylarında turist sayısı 2 milyona yaklaşan Kuşadası 9 bin yıllık geçmişi ile her dönemde kültür ve ticaret merkezi olarak önemli rol oynamıştır. Tarihi, doğası, tertemiz plajları ve spor aktiviteleri ile her yaz giderek artan ziyaretçilerine benzersiz bir tatil imkanı sunmaktadır.

 Coğrafi Yapısı

 Kuşadası Coğrafi Yapısı

 Kuşadası'nda dağlar sahile paraleldir. Ortalama sıcaklığın 16 derecenin altına düşmediği ilçede turizm sezonu da oldukça uzundur. Doğu ve güneydoğusunda kıyı ovası, diğer kesimlerinde ise alçak yaylalar yer alır. Batısında Ege Denizine 50 km kıyısı vardır. Doğu ve güneydoğusunda yer alan dağlar doğal güzellikleri ve turistleri cezbeden köyleri ile dikkat çekmektedir.
 

 Gezilebilecek Turistik Yerler

 
 Çok büyük bir ilçe olmamasına rağmen Kuşadası'nda gezilip görülecek çok yer bulunuyor. İlçe merkezine yakın olan bu tarihi ve turistik yerleri kolayca gezmekse turistlere ayrı bir keyif veriyor. Kilometrelerce uzanan mavi bayraklı plajları, Kuşadası Milli Parkı, Güvercinada, Efes Antik Kenti, Didim, Milet, Meryem Ana Evi, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı ve daha birçok noktası Kuşadası ve çevresinde yer alan tarihi ve turistik mekanlardır.
 

 Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti

 Kuruluşu M.Ö. 6.000 yıllarına dayanan ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Efes Antik Kenti, çağının en önemli siyasi ve ticaret merkezidir. Dünyanın en önemli tarih, kültür ve sanat merkezlerinden biri olarak kabul edilir. Her yıl 1.5 milyon civarında insan Antik Kenti ziyaret etmektedir. Artemis kültünün en büyük tapınağı Efes'tedir. Artemis Tapınağı dünyanın 7 harikasından biridir.
 
Efes Antik Kenti
 
Efes'te kazılar 100 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Celcus Kütüphanesi, Kral Yolu, Antik Tiyatro, Yamaç Evler ve daha birçok arkeolojik eser Efes'i dünyaca meşhur kılıyor. Yapılan kazılarda Cilalı Taş Devri kalıntılarına da rastlanmıştır. Efes Antik Kenti 1994 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine, 2015 yılında da asıl listeye girmiştir. UNESCO sürecinin başlaması ile de giderek daha fazla ziyaretçi akınına uğramaya başlamıştır.
 Efes Antik Kentini gezmek için en az 3 saat zaman ayırmak gerekiyor. Üst kapıdan giriş yapıldıktan sonra antik şehrin göz alıcı tarihi mirasını keşfetmek turistlere büyük bir keyif veriyor.
 

 Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

Kuşadası Öküz Ahmet Paşa Kervansarayı

 Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından 1618 yılında deniz ticareti için yaptırılmış bir Osmanlı eseridir. 1966 yılında restore edilen Kervansaray Kuşadası yakınlarındadır. Avlunun etrafı 18.50x21.60 metre ölçülerinde olup mekan iki katlıdır. Kervansarayın girişi 2.96 metre eninde bir mermer kapı boşluğudur ve kuzeydedir.
 
 Kapı sade görünümlüdür ve basık bir kemerle örtülüdür. İçeride ziyaretçi eşyalarının alındığı emanet bölümü, han görevlilerinin bulunduğu bölüm ve restoreden sonra havuz haline getirilen şadırvan yer alır. Avluyu çevreleyen her bölümde odalar vardır. Her odada bir ocak ve farklı ölçülerde dolaplar bulunmaktadır. Denizden gelen saldırılara karşı tedbir amaçlı kuzey ve kuzeydoğu yönlerine özellikle önem verilmiştir. İlçe çarşısına açılan kapı ise kervansarayın doğusunda yer alır.
 
Kuşadası Öküz Ahmet Paşa Kervansarayı
 
Kale içi camisi de Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırıldığından kendi ismi ile anılır. Caminin giriş kapısı sedef kakmalar ve geometrik geçmelerle süslüdür. Kubbesi 12 kenarlı ve 16 pencereli olup bir kasnak üzerinde kubbe ile kaplıdır. Öküz Mehmet Paşa Cami 1830 yılında önemli ölçüde restore edilmiştir.
 

 Güvercinada

Güvercinada

 Güvercinada adeta Kuşadası'nın bir sembolü ve uğuru haline gelmiştir. Kuşadası'nın kıyısında küçük bir ada olup Hacıfeyzullah Mahallesindedir. Kuşadası Limanını koruyan bir konumdadır. Kalesi Barbaros Hayrettin Paşa tarafından, surları ise İlyas Ağa tarafından yaptırılmıştır. Surlar, Mora isyanı sırasında gelebilecek saldırılara karşı adayı korumak amacı ile yapılmıştır. Surlar 3 metre yüksekliğinde olup adayı çepeçevre sarmaktadır.
 
Güvercinada
 
Yılancıburnu'ndan getirilen taşlar kale inşasında kullanılmıştır. Kale giriş kapısı surların güneyindedir. Kuzey kule şekli beşgen, güney kule ise silindirik şekilde inşa edilmiştir. Kapı üstünde yer alan kitabe boşluğu burada daha öne bir kitabenin bulunduğunu göstermektedir. 4 satır ve 20 mısralık İnşa kitabesi surların kuzeyinde kale duvarı üzerindedir.
 

 Meryem Ana Evi

Meryem Ana Evi

 Hristiyanlar için olduğu kadar Müslümanlar için de önemli olan Meryem Ana Evi birçok Müslüman ve Hristiyan'ın dua etmek için ziyaret ettiği bir kilisedir. Hikayesi Dülmen yöresi köylü kadını olan Anna Katharina Emmerick’in hastalanması ile başlar. Emmerick on iki yıl yatalak olarak kalmış, şifası olmayan bir hastalığa yakalanmıştır. Ölümünden sonra "Meryem’in Hayatı" adlı kitap Anna Katharina Emmerick’in görümüne göre basılır.
 
Meryem Ana Evi
 
Kitabın son bölümlerinde dokuz yıl Efes’te yaşadığından bahsedilmektedir. Aziz Yuhanna Meryem için Efes'te bir ev hazırlatmıştır. “Meryem’in Hayatı” adlı kitapta Efes' deki evle ilgili detaylar bulunuyor. Karitas Kızlarının müdiresi olan Rahibe Maria de Mandat Grancey’in dikkatini çeker. Daha sonra vahiylerin doğru olup olmadığı araştırılmaya başlanır. Araştırmalar sonucu ağaçlar altında saklı bir kilisenin kalıntıları görülür. 1 Aralık 1892 yılında Episkoposu Mons. Andrea Timoni kilise kalıntılarının bulunduğu Bülbül Dağı'na çıkar. Ziyareti sonrası resmi bir belge düzenleyerek kilisenin varlığını büyük bir şaşkınlık ve hayranlıkla Hristiyan alemine ilan eder.
 
Meryem Ana Evi
 
Dilek Duvarı ve Kaynak Suyu Meryem Ana Kilisesinde ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken bölümlerdir. Bir parça kağıda yazılan dilekler dilek duvarına asılır. Meryem Ana Kilisesinin sağ tarafında üç çeşme bulunmaktadır. İçilebilir kalitede suya sahip olan çeşmeler turistler için adeta bir şifalı su olduğu inancıyla ziyaret edilmektedir.

 Konaklama İmkanları

 Kuşadası Konaklama İmkanları
 
Kuşadası'nda her bütçeye uygun konaklama yerleri bulunuyor. Butik otel, pansiyon ve her şey dahil lüks oteller Kuşadası merkez ve plaj çevresinde hizmet sunuyor. Otel, motel ve pansiyon yanında kamp ve karavan sevenler için de alternatif mekanlar yer alıyor. Birçok kamping alanı kamp yapmak isteyen turislerin tüm ihtiyacını karşılayan niteliklerdedir. Konaklama bölgeleri plaj çevresi, Kuşadası merkez ve Soğucak olarak bölgelere ayrılmıştır. Yerli ve yabancı turistler daha çok Kuşadası merkezde konaklamayı tercih ediyor. Merkezdeki en lüks otel Double Tree by Hilton Otel Kuşadası'dır. Diğer lüks konaklama alternatifleri ise İlayda Avantgarde Hotel ve Le Bleu Hotel & Resort Kuşadası olarak söylenebilir.
 
 Şehir merkezindeki oteller;
 Gultepe Apartments
 Bakkhos Guesthouse Kuşadası
 Villa Konak Hotel
 Uygun fiyatlı oteller;
 Hotel Rosy Suites Kuşadası
 Yüksel Hotel
 Hotel By Karaaslan
 Ev kiralamak isteyenler için öneriler;
 Palm Clup Aparthotel
 Kadınlar Denizi Tatil Evleri
 Adasiesda Residence

 Kuşadası Festivalleri

 Kuşadası festivalleri, tatili festival dönemine rastlayanlar için keyifle vakit geçirilecek etkinliklere sahiptir. Çok fazla festivali olmasa da her yıl binlerce insanın katıldığı festivallerle Kuşadası, eğlenceli ve heyecanlı anlar yaşamak isteyenler için tatil planlarını festivallere göre düzenlemeye değerdir.
 

 Kuşadası Gençlik Festivali

Kuşadası Gençlik Festivali

 Her yıl Temmuz ayında düzenlenen Kuşadası Gençlik Festivali, binlerce müzikseveri buluşturan geleneksel bir festivaldir. İlk kez 2017 yılında düzenlenmeye başlamıştır. Bu yıl Kuşadası Davutlar Bölgesi Sevgi Plajında yapılacak olan festivalde 5 gün boyunca sevilen müzisyenler ve müzikseverler bir araya gelecek.
 

 Kuşadası Motor Festivali

Kuşadası Motor Festivali

 
Her yıl Mayıs sonunda düzenlenen Kuşadası Motor Festivali bu yıl 12-15 Eylülde düzenlenecek. Birçok motor severin ilgisi ile karşılanan festival konser ve showlarlaa birlikte Jace Beach Club'ta yapılacak.
 

 Kuşadası Tiyatro Festivali

Kuşadası Tiyatro Festivali

 
İlk kez 2017 yılında başlayan Kuşadası Tiyatro Festivali, her yıl Ağustos ayında düzenleniyor. Birçok tiyatro grubunun katıldığı festivalde farklı sahnelerde birçok oyun sergileniyor. Tiyatro gösterileri yanında atölye çalışmaları, orta oyunu, müzik ve dans gösterileri gibi sanatsal faaliyetler de yer alıyor.
 

 Kuşadası Yemek Festivali

 
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kuşadası Yemek Festivali ile Kuşadası'nın zengin mutfağı ziyaretçilere tanıtılıyor. Dünyanın en büyük açık büfe rekoruna sahip bir yer olan Kuşadası, Yemek Festivali ile ziyaretçilere hem lezzetli hem de keyifli anlar yaşatıyor.
 

 Yemek Kültürü

Kuşadaso Yemek Kültürü

 
Kuşadası mutfağı son derece zengin ve lezzetlidir. Ege mutfağının tüm lezzetlerini Kuşadası'nda bulabilir, Ege otlarını ve Aydın'ın yöresel yemeklerini tadabilirsiniz. Gastronomi olarak oldukça faal bir ilçe olan Kuşadası; zeytinyağlı yemekleri, çorbaları, deniz ürünleri, şaraplar ve tatlı çeşitleri, etli yemekleri, yaprak sarma ve çingene pilavı gibi daha birçok lezzetleri ile damakları şenlendiriyor.
 
 İrmik helvası, muhallebi, zerde, lokma, pelvize tatlısı, sütlaç, aşure ve incir uyutması yöresel tatlılarıdır. Tarhana ve kulak çorbası mutlaka tadılması gereken çorbalardır. Etli nohut, tandır kebabı, yuvalama, Arap saçı, ayran böreği, sarmaşık ve kedirgen kavurma tatil boyunca farklı lezzetler tatmak isteyenler içindir.
 
 Hem yöresel yemekler yemek hem de keyifli vakit geçirmek isteyenler için mekan olarak Değirmen Çiftliği önerilmektedir. Mezgit Restaurant meze ve balık çeşitleri ile popülerdir.
 

 Alışveriş

Kuşadası Alışveriş

 
Her yıl binlerce turist akınına uğrayan Kuşadası, tatil dönüşü Kuşadası'na özel ürünler satın almak isteyenler için merkezde bulunan hediyelik eşya satışlarının yapıldığı dükkanlara sahiptir. Yöresel el işi ürünleri, el yapımı takılar, rengarenk halı ve kilimler, doğal derili giydiler, göz alıcı desenlerde çiniler, otantik eşyalar ve nazar boncukları alışverişlerde dikkat çeken ürünlerdir.
 

 Ulaşım Alternatifleri

 Kara, deniz ve havayolu ile ulaşımın sağladığı Kuşadası'na, Barel travel ve Meander Travel feribot seferleri düzenlenmektedir. Barel travel feribot bileti için http://www.bareltravel.com adresini ziyaret edebilir, gidiş dönüş tarihi, yetişkin, çocuk, bebek ve araç durumunu belirterek hemen Kuşadası feribot bileti satın alabilirsiniz.
 
 Araç sayısına veya araçsız yolculuğa göre Kuşadası feribot bileti fiyatları değişmektedir. Kuşadası Meander travel feribot bileti için şirketin http://www.meandertravel.com adresinden veya Meander feribot bileti satışı yapan adreslerden online bilet satın alabilirsiniz. Yıllardır Türkiye Yunanistan arasında feribot hizmeti sunan Meander travel, Samos'tan Kuşadası'na feribot seferleri düzenliyor.
 
 İzmir Adnan Menderes Havalimanına 65 km uzaklıkta olan Kuşadası'na uçaktan indikten sonra otobüslerle veya araç kiralayarak ta gidebilirsiniz.
 

Yunan Adaları Ziyareti

Kuşadası'nda gezecek yer bırakmadıysanız bu durumda Samos Adası gidebilirsiniz. Bu bir Yunan Adası olup Kuşadası'na oldukça yakındır. Ancak buraya gidebilmek içinvize almanız gerekir. Zira burası yurtdışı sayılmaktadır. Bu kapsamda kapıda vize uygulaması yapılmaktadır. Bu sayede oldukça kolay bir şekilde vize alabilmeniz söz konusu olacaktır.

Vize alabilmek için seyahat acentenize 3-4 gün öncesinden gerekli belgeleri göndermeniz gerekmektedir. Bu belgeler arasında en az 6 aylık geçerlilik süresi bulunan bir pasaport, bu pasaportta iki sayfalık boş yerin olması gerekmektedir, gidiş dönüş bileti, otel rezervasyon bilgileri, iki adet biyometrik fotoğraf yer almalıdır.

Bu sayede elde edeceğiniz vize ile sadece bir defaya mahsus olmak üzere giriş çıkış yapabileceğinizi de ifade edelim. Ayrıca bu vizenin süresi de 15 gündür. Tüm bunların yanı sıra eğer pasaportunuzda KKTC damgası var ise bu durumda da Yunan Adalarına girmenize izin verilmeyecektir. Ayrıca vermiş olduğunuz harçlar da iade edilmeyecektir.
Daha Fazla Göster

En Popüler Kuşadası Feribot Biletleri

Tilos Travel 21.11.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
08:30 08:15 Satın Al
Tilos Travel 22.11.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
08:15 08:00 Satın Al
Tilos Travel 23.11.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
08:15 08:00 Satın Al
Meander Travel 23.11.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
09:00 10:00 Satın Al
Tilos Travel 24.11.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
08:15 08:00 Satın Al
Tilos Travel 28.11.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
08:30 08:15 Satın Al
Tilos Travel 29.11.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
08:15 08:00 Satın Al
Tilos Travel 30.11.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
08:15 08:00 Satın Al
Meander Travel 30.11.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
09:00 10:00 Satın Al
Meander Travel 07.12.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
09:00 10:00 Satın Al
Meander Travel 14.12.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
09:00 10:00 Satın Al
Meander Travel 21.12.2024
Kuşadası Samos 1.312 TL
09:00 10:00 Satın Al
Tilos Travel 21.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:30 18:15
Tilos Travel 22.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:30 18:15
Tilos Travel 22.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:00 17:45
Meander Travel 24.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:00 18:00
Tilos Travel 24.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:30 18:15
Tilos Travel 24.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:00 17:45
Tilos Travel 27.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:30 18:15
Tilos Travel 28.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:30 18:15
Tilos Travel 29.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:30 18:15
Tilos Travel 29.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:00 17:45
Tilos Travel 30.11.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:30 18:15
Meander Travel 01.12.2024
Samos Kuşadası 1.312 TL
16:00 18:00

Kuşadası Feribot Sefer Tarihleri ve Saatleri

Tarih Kalkış Sefer Süresi Firma Fiyat
21.11.2024 16:30 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
22.11.2024 16:00 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
22.11.2024 16:30 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
24.11.2024 16:00 120 dk Meander Travel 1.312,14 TL
24.11.2024 16:00 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
24.11.2024 16:30 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
27.11.2024 16:30 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
28.11.2024 16:30 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
29.11.2024 16:00 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
29.11.2024 16:30 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
30.11.2024 16:30 45 dk Tilos Travel 1.312,14 TL
01.12.2024 16:00 120 dk Meander Travel 1.312,14 TL
08.12.2024 16:00 120 dk Meander Travel 1.312,14 TL
15.12.2024 16:00 120 dk Meander Travel 1.312,14 TL
22.12.2024 16:00 120 dk Meander Travel 1.312,14 TL
Kuşadası Feribot Bileti SSS (Sıkça Sorulan Sorular)
Kuşadası feribot seferleri Mart - Ekim ayları arasında düzenlenmektedir. Günlük seferler genellikle sabah 16:00 ve akşam 16:30 saatlerinde yapılır. Yoğun yaz aylarında sefer sayısı artabilir.
Kuşadası feribot sefer süreleri kalkış limanına ve feribot tipine göre farklılık göstermekle beraber, Kuşadası feribot sefer süreleri 2 saat 0 dakika ile 45 dakika arasında değişkenlik göstermektedir.
Kuşadası için araçlı feribot düzenlenmemektedir.
Kuşadası feribot bilet fiyatları kalkış limanına göre değişkenlik göstermekle beraber, ortalama bilet fiyatları 1.312,14 TL - 1.312,14 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Samos,Patmos limanlarından Kuşadası limanına düzenli olarak sefer yapılmaktadır.
Kuşadası seyahati için en yaygın seçenek Samos,Patmos limanından kalkan feribot seferleridir. Feribot yolcuğu yaklaşık 2 saat 0 dakika sürer ve düzenli olarak sefer yapılır.
Kuşadası Hava Durumu
  • hafif yağmur
    Çar
    hafif yağmur
    17°C
  • hafif yağmur
    Per
    hafif yağmur
    17°C
  • az bulutlu
    Cum
    az bulutlu
    17°C
  • parçalı az bulutlu
    Cmt
    parçalı az bulutlu
    7°C
  • az bulutlu
    Paz
    az bulutlu
    6°C
Haritada Kuşadası
Kuşadası Yönüne Sefer Düzenleyen Firmalar
Kuşadası Yönüne Seferler
  • Samos - Kuşadası
  • Patmos - Kuşadası
Kuşadası Araç Kiralama