Didim Feribot Bileti

-
16.01.2025
Didim Adasına Giden Firma Sayısı
0
En Ucuz Bilet Fiyatı
Bilinmiyor
Kapıda Vize Var Mı ?
Hayır
En Popüler Rota
Bilinmiyor

Didim Hakkında

Tarihi, doğası ve eşsiz sahilleri ile Didim Ege'nin en gözde turistik beldesidir. Her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilir. Didim'in güzelliklerine hayran kalıp bu şirin ilçeye yerleşenlerin sayısı da az değildir. Köklü tarihi, ödüllü plajları ve her bütçeye hitap eden gezilip görülecek yerleri ile Didim unutulmaz bir tatil için mükemmeldir. Didim feribot bileti alarak sizde bu yolculuğa katılabilirsiniz.

didim feribot bileti

 

 Didim Nerededir?

 
 Aydın'ın bir ilçesi olan Didim, birçok turistik destinasyona yakınlığı ile popülerdir. Eski adı ile Yenihisar olarak bilinir. Doğusunda Muğla, Akbük Koyu ve Güllük Körfezi, batısında ve güneyinde Ege Denizi, kuzeyinde Menderes Nehri ve Bafa Gölü ile çevrilidir. İl merkezine uzaklığı yaklaşık 101 km'dir. Ödüllü plajları, köklü tarihi ve masmavi denizi ile Didim tatilcilerin gözdesidir.
 

 Coğrafi Yapısı

 
 Antik çağlarda Miletos adı verilen Didim'in arazisi Akdeniz maki bitki örtüsüyle kaplıdır. Bazı yerleri eğimli, bazı yerleri de düz olup toprak yapısı killidir. 60 km kıyısı, 13 km plajları bulunur. İrili ufaklı sayısız koyla çevrili olan Didim, altın sarısı ve ince kumları ve berrak denizi ile dünyaca ünlü bir tatil yeridir.
 

 Nüfusu

 
 Yüzölçümü 402 km² civarı olan Didim'in nüfusu 2018 yılında 85.055 kişiye yükselmiştir. Nüfus artış oranı en fazla ilçelerden olup ilçenin nüfusu her geçen yıl artmaktadır.
 

 Gezilecek Yerler

 
 Tarihi ve doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan Didim'de gezip görülecek çok güzel yerler var. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Didim'in nüfusu yaz sezonunda dört katına çıkıyor. Deniz ve doğa ile başbaşa kalmak isteyenler Didim'i tercih ediyor. Antik kentleri ile ünlü olan ilçede Apollon Tapınağı, Didyma Antik Kenti, Millet Tiyatrosu, Millet Müzesi, Priene Antik Kenti, Altınkum, Akbük ve daha birçok gezilip görülecek yerleri her yıl turist akınına uğruyor.
 

 Apollon Tapınağı


didim Apollon Tapınağı
 
 Didyma Antik Kenti içinde yer alan Apollon Tapınağı Antik Yunan ve Roma döneminin en güzel örneğidir. M.Ö. 8. yüzyılda inşa edildiği bilinen tapınak en çok ziyaret edilen yerlerdendir. 2.000 yıllık tarihi bir miras olan Apollon Tapınağı, adını Zeus'un oğlu Apollon'dan alır. Dünyanın en büyük üçüncü tapınağı olarak bilinir. 15 Nisan 2 Ekim tarihleri arasında 08:30'dan 19:00'a kadar ve 3 Ekim 14 Nisan tarihleri arasında 08:30'dan 17:00'a kadar gezilebilmektedir.
 

 Milet Tiyatrosu


didim Miletos Tiyatrosu

 
 150 metre uzunluğundaki Milet Tiyatrosu Roma imparatoru Marcus Avrelius tarafından 4. yüzyılda yaptırılmıştır. 19 binden fazla ziyaretçiyi aynı anda ağırlayabilecek büyüklüğe sahip tarihi bir eserdir. Akustik özelliği yanında katlar arası galeri ve yürüyüş yolları ile dikkat çeker. 8.30'da ziyarete açılan tiyatro yazın 19:00'a kadar kışınsa 17:00'a kadar ziyaret edilmektedir.
 

 Pirene Antik Kenti

Pirene Antik Kenti
 
 Geçmişi Cilalı Taş Devri’ne kadar giden Pirene Antik Kenti, eski şehir planlaması denildiğinde ilk sırada gösterilen bir yerdir. Zamanın en gözde liman kentlerinden biriyken günümüzde denizden 10 kilometre içeride kalmıştır. Grid sistemi ile inşa edilen Pirene Antik Kenti, Miletli mimar Hippodamus'un eseridir. Yan sokaklarının eğimli olması nedeni ile merdiven inşa edilmiştir. Pirene Antik Kenti içerisinde Athena Tapınağı, Agora, Zeus Tapınağı, Büyük İskender'in evi ve Gymnasion yer alır.
 

 Altınkum Plajı


didim altınkum plajı

 
 Türkiye'nin en güzel plajlarından olan Altınkum Plajı adını altın sarısı kumlarından alan eşsiz bir plajdır. Oteller bölgesinde bulunan Altınkum Plajı çoğu zaman kalabalıktır. Mayıs ayında başlayan sezon Kasım ayına kadar devam eder. Son derece sığ ve berrak denizi ile Altınkum'da denize ücretsiz olarak girilir. Merkeze sadece 2 kilometre uzaklıkta olan halk plajı mavi bayraklı bir plaj olup şezlong ve şemsiye de kiralanır. Çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği plajlardan biridir. Altınkum'da denize girmek için yer bulamayanlar, 1. plaj, 2. plaj ve 3. plaj olarak adlandırılan sahilin devamında küçük koylarda denize girmektedir.
 

 Konaklama İmkanları


didim'de konaklama
 
 Tatil denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de konaklamadır. Didim'de tatil planlayanlar konaklama olarak öncelikle Altınkum'u tercih ediyor. Kafa dinlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği tatil beldelerinden olan Didim'de yıldız sayılarına göre farklı oteller bulmak mümkün. Genelde tüm oteller beklentileri karşılıyor. Daha sakin bir konaklama yeri arayanlar ise Akbük'ü tercih ediyor. Akbük, hem gözlerden uzak hem de sakin bir yer olarak turistlere ev sahipliği yapıyor.
 
 Tuntaş Beach Hotel Altınkum, D-Marin Didim Marina Yacht Club, Mood Beach Hotel, Ramada Resort Akbük ve Aurum Moon Resort 5* en çok tavsiye edile oteller arasında yer alıyor.
 

 Didim Festival ve Etkinlikler

 
 Didim'de özellikle yöresel lezzetlerin tadına bakmak ve yöre halkını yakından tanımak isteyenler festival ve etkinliklere katılıyor. Didim festival ve şenlikleri ise şöyle;
 

 Altınkum Plaj Festivali


didim altınkum plajı festivalleri

 
 Her yıl Ağustos ayında düzenlenen Altınkum Plaj Festivali, birbirinden eğlenceli yarşma ve gösterilerle katılanlara keyifli anlar yaşatıyor. Festivale katılan ünlü sanatçılar verdikleri konserlerle katılımcıların müzik ve eğlence dolu bir zaman geçirmesini sağlıyor. Aydın Belediyesi tarafından düzenlenen festival, ağustos sonunda yapılıyor ve 3 gün sürüyor.
 

 Altınkum Yazarlar Festivali

 
 Birbirinden ünlü yazarların katıldığı festivalde 15 gün boyunca okurlar ve yazarlar bir araya geliyor. Tüm ülkeden katılan yazarlar kurulan stantlarda kitaplarını tanıtmanın yanında satış da yapıyor. İmzalı kitaplar ve ünlü yazarlara ulaşma imkanının yakalandığı festivalin bu yıl 15.si düzenlendi.
 

 Didim Barış Festivali


Didim Barış Festivali

 
 Her yıl 1 Eylül'de düzenlenen Didim Barış Festivali, yürüyüşle başlıyor ve halk oyunları ve gösterilerle devam ediyor. Bu yıl 24.sü düzenlenen festivale her yıl farklı bir sanatçı davet ediliyor.
 

 Uluslararası Zeytin Festivali

 
 Kasım ayında düzenlenen Uluslararası Zeytin Festivali, Ege'nin en önemli geçim kaynağı olan zeytinin tanıtımının yapıldığı bir festivaldir.
 

 Apollon Motofest


didim Apollon Motofest
 
 Her yıl Eylül ayında düzenlenen festivale Apollon Motofest motosiklet kulüpleri katılıyor.
 

 Vegan Festivali


didim Vegan Festivali

 
 Didim Vegafest olarak ta bilinen Vegan Festivali, veganlık ve yemekleri hakkında bilgilerin verildiği bir festival olarak ilgi çekiyor.
 

 Yemek Kültürü


didim yemek kültürü
 
 Tarihi ve turistik bir belde olan Didim yöresel yemekleri ile de turistlerin başını döndürüyor. Et, balık, güveç ve kavurma denildiğinde, birbirinden lezzetli yemekleri ile tadına doyulmaz bir tatil yaşatıyor.
 Didim'in adeta sembolü olan Kaşopita, pratik ve doyurucu bir yemek olarak çok seviliyor. Halk dilinde yemiş olarak bilinen lop incir, Didim'in en sevilen meyvelerindendir. İncir reçeli yanında incir şarabı da yapılıyor. Geleneksel çorbalardan olan tarhana Didim'e özel tadı ile her restoranda sunuluyor.
 
 Zeytinyağlı taze börülce, kabak çiçeği dolması, Şevketi Bostan, semizotu salatası, turp otu salatası, zeytinyağlı yaprak sarma, çalkama, taze balık, etli nohut yahnisi, acılı güveç, ciğer sote ve ebegümeci kavurması turistlerin tadına bakmadan gitmediği lezzetler olarak biliniyor.
 

 Didim'de Alışveriş

 
 Didim'de tatil yapanlar yöresel ürünler satın alarak dönüyor. Tarhana, tarhana otu, incir reçeli, lop incir, üzüm, köy şarabı, salça, köy ekmeği ve kurutulmuş otlar yöresel ürünler olarak çok tercih ediliyor. Takı ve aksesuarlar yanında magnet, el işi ürünleri ve biblolar da alışverişte en çok tercih edilen ürünler olarak dikkat çekiyor. Didyma alışveriş merkezi gece yarısına kadar açık adreslerden olup akşam alışveriş yapmanın keyfini yaşatıyor.
 

 Ulaşım Alternatifleri

 
 Didim'e ulaşmak için kara, deniz ve havayolundan biri tercih edilebilir.
 

 Karayolu İle Didim'e Nasıl Ulaşılır?

 
 Didim'e karayolu ile ulaşmak isteyenler İzmir ve oradan da Söke istikametini takip ediyor. Didim İstanbul arası 614 kilometredir. Özel aracı ile gelenler ortalama 8 saatte Didim'e ulaşıyor. Aydın Didim arası ise 160 kilometre olup yaklaşık 2 saatte Didim'e ulaşılıyor.
 

 Havayolu İle Didim'e Ulaşım

 
 En yakın havalimanları ise Adnan Menderes Havaalanı ve Bodrum Milas Havalimanı olup havayolu ile Didim'e ulaşmak isteyenlerin tercihidir. Dalaman Havalimanı Didim'e 120 kilometre, Adnan Menderes Havalimanı da 150 kilometre uzaklığındadır.
 

 Didim'e Denizyolu İle Ulaşım

 
 Didim'den Yunanistan Kos adalarına feribot seferleri düzenleniyor. 1 saat 10 dk süren bir deniz yolculuğu ile Didim'den Kos adalarına ulaşılıyor. Didim - Kos feribot bileti fiyatları gidiş dönüş ve yolcu araç sayısına göre değişiyor. İnternet üzerinden Didim-Kos adaları feribot bileti almanın yanında en az 3 gün öncesinden kapı vizesi için başvurmak gerekiyor.
Daha Fazla Göster
Didim Feribot Bileti SSS (Sıkça Sorulan Sorular)
Kos,Leros,Patmos limanlarından Didim limanına düzenli olarak sefer yapılmaktadır.
Didim Hava Durumu
  • parçalı az bulutlu
    Per
    parçalı az bulutlu
    13°C
  • açık
    Cum
    açık
    12°C
  • açık
    Cmt
    açık
    12°C
  • açık
    Paz
    açık
    12°C
  • parçalı bulutlu
    Pzt
    parçalı bulutlu
    13°C
Haritada Didim
Didim Yönüne Seferler
  • Kos - Didim
  • Leros - Didim
  • Patmos - Didim
Didim Araç Kiralama