Jetstar Asia havayolları, Singapur’da kurulmuş ve uluslararası uçuşları ile hizmetlerini vermeye devam ediyor. Jetstar Asia uçak bileti işlemleri için online bilet satış sitelerinde işlemler yapılabiliyor. Jetstar Asia firması, birçok havayolu şirketine göre daha uygun fiyat seçenekleri ile yolcu taşıyor. Singapur merkezli hizmetlerinde, sık uçuş programı Qantas Frequent Flyer ile yolcularına ödül seçeneklerini sunmaya çalışıyor.
Jetstar Asia havayolu, Westbrook Investment tarafından %51 hisse ile yönetiliyor. Singapur’da 2004 yılında kurulmuş ve herhangi bir global havacılık ittifakı bulunmuyor. Filosunda 18 uçak bulunuyor. Bu uçaklarla 25 farklı destinasyona tarifeli uçuşlar yaparak havayolu taşımacılığına katkı sunuyor. Singapur’un düşük maliyetli havayolu şirketidir ve Avustralya’nın Qantas havayolu şirketinin yan kuruluşu olarak hizmet veriyor. Merkez olarak Singapur Changi Havalimanını kullanıyor.
Jetstar Asia Rota Ve Seferleri
Singapur merkezli, Jetstar Asia havayolları, birçok noktaya uçuşlar yapıyor. Rota seçeneklerini inceleyenler, Myanmar, Malezya, Kamboçya, Endonezya, Tayland, Filipinler, Vietnam, Japonya, Hong Kong, Tayvan, Avustralya gibi varış noktalarının olduğunu görebiliyor. Son dönümlerde, Cakarta, Şanghay, Surabaya gibi şehirlere de seferler düzenlemeye başlamıştır.
Check-in İşlemleri
Jetstar Asia uçak bileti aldıktan sonra uçağa binebilmek için check-in işlemlerini yapmış olmanız gerekiyor. Havayolu şirketleri, check-in işlemleri için başlangıç ve bitiş sürelerini belirliyor. Jetstar Asia yolcuları, online check-in işlemlerine uçuştan 24 saat önce başlayabiliyor ve uçuşa 1 saat kalana kadar devam edebiliyor. Havalimanı check-in işlemleri kontuarlar açık olduğunda yapılabiliyor. Belirtilen süre içerisinde check-in işlemlerini yapmayanlar, uçak biniş kartını alamayacağı için bilet haklarını kaybetmiş olurlar. Bunun için belirtilen süre aralığında online ya da havalimanında check-in işlemleri yapılmalıdır.
Bagaj Hakkı Kuralları
Jetstar Asia uçak bileti satın alan her yolcu el bagajı ve kargo bagajı hakkına sahip olur. El bagajı ve kontrollü bagaj için belirlenen ağırlık ve ölçü limitleri, uçağın tipine, uçuş rotasına göre değişiyor. Bunun için tüm yolcular, uçak bileti alacakları zaman kendilerine tanınan ücretsiz bagaj hakları kurallarını iyi okumalıdır. Fazla bagajı olanlar ek ücret karşılığında belirli bir ölçüye kadar bagaj hizmetlerinden faydalanabiliyor. Ekonomi sınıfı ve business sınıfı bölümleri için bagaj ağırlıkları ve sayısı farklıdır. Ücretsiz bagaj sınırının aşılmaması için müşteri hizmetlerinden ya da acente firmasından bilgi alınabiliyor.
Jetstar Asia İkramlıklar
Jetstar Asia havayolları, müşterilerine, ücretli ve ücretsiz ikram seçenekleri sunuyor. Uçak içi ikramlarında yemek ve içecek çeşitlerini, uçuş rotasına göre belirliyor. Ücretsiz ikramlar dışında farklı siparişler vermek isteyenler, ücret karşılığında satın alabiliyorlar. Uçak içerisi tüm işlemler kredi kartı ile ödeniyor.
Koltuk Seçimi
Jetstar Asia seferlerinde koltuk seçimi, check-in işlemleri yapılırken gerçekleştiriliyor. Uzun mesafeli uçuşlarda, rahat etmek isteyenler, diz mesafesi geniş koltukları tercih ediyor. Bu koltukların seçilmesi ücret karşılığında oluyor. Ekonomi kabinlerinde maliyetleri düşürmek için koltuk diz aralıkları kısa tutularak daha fazla koltuğa yer verilmeye çalışılıyor. Check-in yaparken atanan koltukları değiştirmek isteyenler, boş olan koltuk seçeneklerini değerlendirebiliyor. Uzun yolculuklarda diz mesafesi rahat yolculuk için çok önemlidir.