Limni Adası, Yunanistan’a bağlı olan adalar topluluğuna bağlı olup, Avrupa’daki tek çölü üzerinde barındıran ada olma özelliğini taşıyor. Sessizliği ve sakinliği ile nam salan ve Gökçeada’nın güneybatısında konumlanan
Limni adasına nasıl gidilir sorusunun cevabı, son zamanlarda sıkça merak ediliyor.
Türkiye'den Limni Adasına Nasıl Gidilir?
Limni Adası Yunanca ismiyle Lemmos Adası, Ege Denizi’nin kuzey kısmında Çanakkale Boğazı’na yakın bir konumda yer alıyor. Limni Adası’na gitmek için alternatifler ise Midilli, Sakız, Kavala ve Sisam adalarından her gün düzenlenen feribotlar veya deniz otobüsleri seferleri olmaktadır. Arada bir sefer düzenlenen Selanik, Pire ve Dedeağaç’tan da Limni Adası’na ulaşabilirsiniz. En keyifli ulaşım
Limni feribot bileti alarak deniz yoluyla gitmektedir. Gelin detaylarına bakalım.
Hava yolu ile ulaşım imkanı da bulunan adaya; Atina, Selanik ya da Avrupa’nın bazı merkezlerinden direkt uçuşlar düzenleniyor. Yakın tarihe kadar Türkiye’den direkt ulaşım imkanı bulunmayan merkeze, son dönemlerde artan popülerliği sonrası Çanakkale’den seferler düzenlenmeye başlıyor. Limni Adası seyahat planlamanızı yaparken, ihtiyacınız olan biletleri bilet.com adresimizden hızlı ve kolay şekilde satın alabilirsiniz. Bilet.com’un güvenlik ödeme sistemi sayesinde, tatil planlarınız aksamaz.
Limni Adası’na Vizesiz Gidilir Mi?
Limni Adası, Yunanistan’a bağlı bir ada olduğu için vizesiz giriş imkanı bulunmuyor. Ancak Türk vatandaşlarının Yunan Adaları’na girişlerini kolaylaştıracak kapı vizesi hizmeti sunuluyor. 15 gün Yunan Adaları’nda konaklama imkanı sunan kapı vizesini, ada girişlerindeki yetkililerden alabiliyorsunuz. Adanın girişinde bu işlemler yüzünden birtakım yığılmalar ve gecikmeler olsa da sağladığı kolaylıklar yönünden kapı vizesi oldukça avantajlı oluyor.
Limni Adası Gezilecek Yerler
Limni Adası, tipik Ege kasabaları esintilerini görebileceğiniz, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra muhteşem plajlarıyla tatilcileri mest eden bir tatil rotası. Ada genelinde gezilecek pek çok yer bulunuyor. Dört büyük yerleşim yerine sahip olan adada 30 ‘dan fazla da küçük yerleşim yeri bulunuyor. Her sokağı, her plajı gezip görmeye değer olan bu adada mutlaka görmeniz gereken yerleri şöyle sıralayabiliriz: Panagia Kakaviotissa Kilisesi: Yaygın inanışı Hristiyanlık olan adada, pek çok kilise görmek mümkün.
İçlerinde mutlaka görmeniz gereken kilise; Panagia Kakaviotissa Kilisesi. Çatısının olmayışı,bu kiliseyi diğerlerinden ayıran en önemli özelliği. Sigri Köyü: Köyü, diğer yerleşim merkezlerinin önüne geçiren özelliği; taşlaşmış ağaçlarla dolu bir yerleşim merkezi olması. Yaklaşık 20 milyon yıllık bir geçmişi olduğu düşünülen bu taşlaşmış ağaçlar, volkanik bir patlama sonucu kül ve çamur her yeri bir anda kaplıyor. Ağaçların yanmadan, hemen taşlaştığı düşünülüyor.
Hephastia Antik Kenti: Adadaki en büyük şehir unvanına sahip merkezin, yüzlerce yıl önce dini bir merkez olduğu biliniyor. Halen kazı çalışmalarının devam ettiği antik kent hakkında net bir bilgi henüz söylenemiyor.