Rogers Pass, 1,71 km rakım yüksekliğinde ve ABD eyaleti Montana’nın kıtasal ayrımında yer alıyor. ABD’de Alaska dışında kaydedilen en soğuk hava, 20 Ocak 1954’te −57 °C değerinde şiddetli bir soğuk hava dalgasıyla yaşandı Rogers Pass’ta yaşandı.
Fort Selkirk, öncesinde ticaretin hakim olduğu Yukon Nehri’nin ve Pelly Nehri’nin birleştiği Kanada Yukon’da yer alıyor. 1950’lerde bu yer ekstrem soğuklar yüzünden terkedildi. Yerleşim yeri olarak yine devam ediyor fakat ulaşım sınırlı. Karayolu ulaşımı yok. Çoğu ziyaretçi ya uçak ya da botla ulaşımı sağlıyor. En soğuk ay Ocak ayı ve en düşük sıcaklık -58 °C.
Prospect Creek, Fairbanks’in 290 km kuzeyinde, Bettles, Alaska’nın 40 km güneydoğusunda yer alıyor. Bölge yarı arktrik bölge olma özelliğini taşıyor, yani kışları oldukça uzun sürüyor ve yazları hemen sona eriyor. Hava şartları daha da şiddetli ve nüfus azalmış durumda. Buranın rekor düşük sıcaklığı ise -62 °C.
Snag, Alaska Otoyolu’nun yan yolunda Beaver Creek’in 25 km güneyinde Yukon, Kanada’da yer alan kuru iklimli bir kasabadır. Hava serin ve dondurucudur ve en soğuk ayı Ocak ayında -63 °C ile yaşanmaktadır.
Eismitte – Grönland
Eismitte Almanca’dan gelir ve buzun ortası anlamını taşımaktadır. Burası Grönland’ın iç kesiminde Arktik’te yer alır ve bu yüzden her tarafı buzlarla kaplıdır ve tam anlamıyla buz ortası ya da buz merkezi diye anılır. Keşif sırasında kaydedilen düşük sıcaklık −64.9 °C olmuştur.
North Ice, Britanya Kuzey Grönland Keşif’in Grönland üzerindeki araştırma istasyonuydu. Burası dünyanın beşinci soğuk yeri. Kaydedilen en soğuk hava −66 °C olmuştu ve istasyona isim verilmesine sebep olmuştu.
Verhoyansk, Rusya’nın en soğuk belli başlı yerlerinden biri ve kış boyunca gördüğü soğuk havanın yanısıra yazın yaşadığı sıcaklıklarla yani yaz ve kış arasındaki büyük farklılıklarla tanınır. Verhoyansk soğuğun kuzey noktası olarak kabul edilir. Kaydedilen en düşük sıcaklık -69.8 °C ile 1892 Şubat’ında yaşanmıştır.
Ekstrem bir yarı arktik hava ile Oymyakon, Verhoyansk’ın yanısıra soğuğun en kuzey noktası olarak kabul edilir. Buradaki zemin her daim donuktur. 1924’te Rus bilimadamı Sergey Obriçev en düşük sıcaklığı −71.2 °C olarak Oymyakon meteoroloji istasyonunda ölçtü. Dünyada kaydedilen en düşük sıcaklık da burada yaşanmıştır.
Vostok’tan sonra dünyanın en soğuk ikinci yeri olma özelliğini taşıyan Plato İstasyonu, Kraliçe Maud Toprakları’nda yer alan inaktif bir araştırma destek üssüdür. En soğuk ayı Temmuz ve kaydedilen en düşük sıcaklık -84 °C olmuştur.
Vostok İstasyonu, Rus Antartika araştırma istasyonudur. Bu istasyon Güney Kutbu’nda yer alıyor. Buranın en soğuk ayı Ağustos ayıdır ve doğal en düşük sıcaklık −89.2 °C ile dünyanın en soğuğu yaşanmaktadır.